A A A

Angajații DDS “Pantera” – profesioniști în domeniul alpinismului

Published on: Fri, 06/12/2015 - 14:00

Conform planului de instruire comună a specialiştilor unităţilor cu destinaţie specială ai Centrului Antiterorist din Republica Moldova, în perioada 9-10 iunie 2015, un grup de angajați ai Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” au participat la o ședință practică, unde au fost instruiți pentru intervenție și salvare în alpinism.

 

Antrenamentele s-au desfășurat în satul Goian.

 

Scopul acestor exerciții practice îl constituie perfecţionarea mecanismelor de interacţiune între subdiviziunile cu destinaţie specială, inclusiv în domeniul combaterii terorismului, precum şi perfecţionarea tacticelor de intervenție în special escaladarea părților greu accesibile.

 

Alături de angajații DDS “Pantera” la activitate,  au mai participat și reprezentanți ai altor instituţii de asigurare a ordinii publice, cum ar fi: Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” a Ministerului Afacerilor Interne, Batalionul cu destinație specială “Fulger” al Ministerului Apărării, Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI și Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, ș.a.

 

În cadrul desfășurării ședințelor practice, angajații Detașamentului “Pantera” în calitate de instructori, au demonstrat tehnici de escaladare a reliefului muntos, trecerea peste obstacole, coborîrea de pe clădire, tehnici de asaltare a încăperilor, mînuirea armei pe funie și tipurile de noduri folosite în domeniul alpinismului.

 

La finele antrenamentelor, pentru curajul, măiestria și profesionalismul demonstrat, angajaților DDS „Pantera” li s-au înmînat Cupa și Certificatul de mulțumire pentru suportul acordat în pregătirea și desfășurarea cu succes a Cursului de instruire.

 

Remarcăm că, zi de zi angajații Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” a Departamentului Instituțiilor Penitenciare sunt antrenaţi în diverse activităţi, menite să asigure legalitatea şi securitatea în mediul penitenciar, activităţi care ar fi imposibile de realizat fără o bună pregătire fizică dar şi o stare morală pe măsură.