A A A

Însoţitorii de bord de la ”Air Moldova”, instruiți de SIS cum să lupte cu teroriștii - FOTO

Published on: Fri, 04/01/2016 - 10:54

 

Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate continuă instruirile în domeniul antitero. Astfel, după ce săptămâna trecută colaboratorii Departamentului Poliţiei de Frontieră au avut parte de măsuri instructiv-aplicative şi de formare continuă în domeniul antiterorist, a venit rândul și celor din domeniul aeronautic.

 

Acțiunile au loc în contextul activizării entităţilor teroriste pe plan regional şi internaţional, transpuse în comiterea tot mai frecventă a atentatelor la nodurile de transport şi locurile de aglomerare în masă. 

Astfel, însoţitorii de bord ai Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” pentru al doilea an consecutiv au fost instruiţi de colaboratorii Centrului Antiterorist şi Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” pe segmentul securităţii antiteroriste în sistemul aeronautic.

Instruirea a inclus un şir de discipline ce au avut drept scop formarea, dezvoltarea, perfecţionarea şi menţinerea nivelului de pregătire individuală, necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţionale în timp de pace şi în eventuale situaţii de criză.