În perioada 15-19 iunie 2015, 6 angajați ai Detașamentului cu Destinație Specială “Pantera” au participat la cursurile de instruire ale specialiștilor subdiviziunilor speciale din Republica Moldova, în domeniul tragerilor de luptă din armele cu lunetă.
Antrenamentele s-au desfășurat atît în Centrul de instruire a forțelor armate de pe poligonul Dănceni, cariera comunei Pruncul cît și în regiunea localităților Furceni, Trebujeni, Ivancea raionul Orhei, satul Rîșcova raionul Criuleni.
Scopul acestor exerciții practice îl constituie perfecţionarea mecanismelor de interacţiune între subdiviziunile cu destinaţie specială, inclusiv în domeniul combaterii terorismului, precum şi perfecţionarea tacticelor de intervenție în special în domeniul de luptă din armele cu lunetă.
Alături de angajații DDS “Pantera” la activitate, au mai participat și reprezentanți ai altor instituţii de asigurare a ordinii publice, cum ar fi: Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” a Ministerului Afacerilor Interne, Batalionul cu destinație specială “Fulger” al Ministerului Apărării, Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI și Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, ș.a.
În cadrul antrenamentelor, angajații DDS „Pantera” au dat dovadă de curaj și profesionalism, acumulînd și un spectru larg de tehnici precum: deplasarea ascunsă către sectorul de tragere, camuflarea lunetistului în condiții de luptă, ocuparea pozițiilor de tragere, observarea și monitorizarea acțiunilor infractorilor, urmărirea, orientarea în teren, marș forțat pe traseile stabilite și neutralizarea infractorilor.
La finele instrucțiiunilor, angajații detașamentului au primit certificate de participare la cursurile de lunetiști din cadrul procesului de instruire antiteroristă, semnate de directorul Serviciului Informații și Securitate al RM, Mihai Bălan.
Remarcăm că, zi de zi angajații Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” a Departamentului Instituțiilor Penitenciare sunt antrenaţi în diverse activităţi, menite să asigure legalitatea şi securitatea în mediul penitenciar, activităţi care ar fi imposibile de realizat fără o bună pregătire fizică dar şi o stare morală pe măsură.