A A A

Cei mai buni dintre mascaţi, în acţiune

Published on: Mar, 10/10/2017 - 08:51

Cu măşti pe cap şi înarmaţi cu pistoale şi semi-automate, au demonstrat că pot anihila orice inamic. Mascaţii din cadrul Structurilor Speciale de Intervenţie, care participă la cele mai periculoase acţiuni, s-au întrecut în acest weekend la concursul de tragere la ţintă. Deşi afară era frig, de-ţi îngheţa degetele, acest lucru nu i-a împiedicat pe ofiţeri să pună mâna pe arme şi să doboare toate ţintele fixe. Gloanţele au răsunat în apropiere de localitatea Grătieşti preţ de câteva ore. Chiar şi aşa mascaţii s-au echipat cu căşti şi ochelari şi au trecut prin probe contracronometru pentru a obţine Cupa Forţelor Speciale.

  

 Focusare, viteză şi îndemânare - toate trebuie făcute în timp record. Principala sarcină a sportivilor este să atingă ţinta într-un interval minim de timp. Deşi la prima vedere ar părea simplu, pentru a ajunge la performanţă este nevoie de multă muncă.

Cei mai buni, dintre cei mai buni. Opt echipe de ofiţeri au fost prezente la competiţie. Pe ei îi vedem ori de câte ori sunt reţinuţi cei mai periculoşi infractori şi sunt recunoscuţi ca ofiţerii de la "Fulger" din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Alături de ei au participat şi colegii "Scorpioni" din cadrul Trupelor Speciale de Carabinieri ai MAI.

Sportivii au trecut prin şase probe. De la tragere individuală la ţintă fixă, până la tragere la ţintă în doi.

La competiţie au participat şi ţintaşi din Marea Britanie. Aceştia sunt veteranii, care au participat în mai multe misiuni militare în zone de conflict. Aici ei au posibilitatea să exerseze practici noi.

Demnitarii se pot mândri, căci sunt pe mâini bune. Sunt păziţi 24 din 24 de cei mai buni trăgaci. Anul acesta cupa a ajuns la ofiţerii din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, care s-au plasat pe primul loc în competiţie.

Competiţia a fost organizată de Asociaţia de Trageri Practice pentru Amatori, de comun cu angajaţii Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţie şi Securitate din Republica Moldova.

Pe lângă premiile oferite de către organizatori, scopul real al acestei întreceri este acela de a testa atenţia şi abilitatea de trăgători ai fiecărei echipe de forţe.