A A A

Încă un lot de muniţii de artilerie, depistat de către ofiţerii Centrului Antiterorist al SIS

Published on: Mie, 23/09/2020 - 11:05

Încă un lot de muniţii de artilerie a fost depistat de către ofiţerii Centrului Antiterorist al SIS. De această dată, obuzele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost identificate la o adâncime superficială, pe un teren agricol, în preajma satului Delacău, raionul Anenii Noi.

Urmare a celor descoperite, ofiţerii de informaţii au solicitat suportul de specialitate al militarilor Batalion de Geniu al Armatei Naţionale. Geniştii au extras 7 proiectile de artilerie de model german, calibrul 121 mm, trei dintre acestea fiind cumulative şi o bombă de avion model FAB calibrul 100 mm, de model sovietic.

Elementele de artilerie au fost ridicate şi transportate în siguranţă la depozitul de muniţie neexplodată, urmând să fie distruse ulterior.

Acesta este cel de-al treilea caz de de depistare a explozibilelor de către ofiţerii SIS în ultimele două luni. La începutul lunii curente, în apropierea satului Mingir din raionul Hînceşti, au fost ridicate 6 bombe de aruncător de mine, calibru 120 mm, precum şi o grenadă, iar în luna august, peste 30 proiectile de artilerie şi focoase de diferit calibru, precum şi două proiectile de aviaţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost depistate în proximitatea or. Vadul lui Vodă.