A A A

Lecţii despre pericolele şi consecinţele terorismului, în taberele de vară. Ofiţerii SIS învaţă copiii cum să procedeze în situaţii de risc

Published on: Lun, 15/07/2019 - 10:38

Pericolele şi consecinţele terorismului, dar şi regulile de comportament în situaţii de criză teroristă, sunt subiectele pe care le promovează ofiţerii SIS în taberele de vară pentru copii.

Totodată, la întrevederile cu minorii, ofiţerii Centrului Antiterorist al SIS le explică ce înseamnă munca de intelligence, dar şi care sunt valorile ce ghidează activitatea Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Atât elevii, cât şi profesorii sunt familiarizaţi cu aspectele legale și practicile de asigurare a protecției antiteroriste în şcoli şi locurile aglomerate. În acest sens, tinerilor li se oferă "Îndrumarul antiterorist", care conţine recomandări instructiv-practice privind modalităţile de a acţiona şi reacţiona în anumite împrejurări sau situaţii.

Mai mult, copiii sunt antrenaţi în activităţi în cadrul cărora sunt simulate diverse situaţii de criză teroristă.Astfel, adolesecenţii învaţă care este rolul ofiţerilor SIS şi al întregii societăţi în asigurarea securităţii statului.