A A A

Șapte proiectile germane și o bombă aviatică sovietică din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperite la Anenii Noi

Published on: Mie, 23/09/2020 - 11:03

Opt proiectile explozibile din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite și scoase la suprafață de ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate. De această dată obuzele au fost identificate la o adâncime superficială pe un teren agricol din preajma satului Delacău, raionul Anenii Noi.

Urmare a celor descoperite, ofițerii de informații au solicitat suportul de specialitate al militarilor Batalionului de Geniu al Armatei Naționale. Geniștii au extras șapte proiectile de artilerie de model german, calibrul 121 mm, trei dintre acestea fiind cumulative și o bombă de avion model FAB (ФАБ), calibrul 100 mm, de model sovietic.

Elementele de artilerie au fost ridicate și transportate în siguranță la depozitul de muniție neexplodată, urmând să fie distruse ulterior.

Acesta este cel de-al treilea caz de de depistare a explozibilelor de către ofițerii SIS în ultimele două luni. Amintim că la începutul lunii curente, în apropierea satului Mingir din raionul Hîncești, au fost ridicate 6 bombe de aruncător de mine, calibru 120 mm, precum și o grenadă, iar în luna august, peste 30 proiectile de artilerie și focoase de diferit calibru, precum și două proiectile de aviație din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost depistate în proximitatea or. Vadul lui Vodă.