A A A

SIS și „Air Moldova” au simulat situații de criză în sistemul de transport aerian, în scopul combaterii terorismului

Published on: Mar, 25/02/2020 - 13:03

Ofițerii Centrului Antiterorist și Detașamentului cu Destinație Specială „Alfa” al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au desfăşurat mai multe activități instructiv-aplicative cu personalul navigant al companiei „Air Moldova”, cu scopul dezvoltării și consolidării parteneriatului în domeniul prevenirii și combaterii terorismului.

 

În cadrul instruirilor au fost abordate subiecte ce vizează procedeele de reacție în diverse situații de criză în sistemul de transport aerian, precum şi evaluate măsurile de securitate în timpul zborului. Scopul acţiunilor a fost de a îmbunătăţi cunoștințele și perfecționa deprinderile individuale și colective ale personalului navigant pentru a creşte capacităţile operaţionale ale angajaţilor la îndeplinirea sarcinilor profesionale.

Dezvoltarea dialogului cu societatea, organizarea și asigurarea procesului de instruire și educație de securitate antiteroristă în sectorul public și privat constituie una din prioritățile Serviciului pe segmentul de prevenire a terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului.